חובת הגשת דוח למס הכנסה

חובת הגשת דוח למס הכנסה – לשכיר ולעצמאי

בישראל ישנה חובת הגשת דוח שנתי למס הכנסה. הגשת דוח למס הכנסה היא אחד הצעדים החשובים ביותר בניהול תיק המס של כל אזרח במדינת ישראל, בין אם מדובר בשכיר או בעצמאי. מדובר בתהליך שבו נדרש כל אדם, כל עובד או בעל עסק, לדווח על הכנסותיו לצורך חישוב המסים שעליו לשלם. הבנת החובות והזכויות של כל אחד מהם היא הכרחית למניעת בעיות מול רשות המסים. אולם, לא רק בחובות עסקינן אלא גם בזכויות המיסוי של האזרחים בישראל. במאמר זה נסקור את ההטבות השונות שמגיעות לאזרח הישראלי, את התנאים לקבלתן ואת ההשפעה שלהן על חבות המס.

חובת הגשת דוח שנתי- הטבות מס לאזרח הישראלי

מערכת המסים בישראל כוללת לא רק את החובה לשלם מסים על הכנסות שונות, אלא גם סדרת הטבות שמיועדות להקל על נישומים ולעודד התנהגויות מסוימות. מדובר בהטבות שמסייעות לאזרח הישראלי להפחית את הנטל הכלכלי ולהפנות משאבים למשפחתו או להשקעות עתידיות. הטבות אלו ניתנות במספר תחומים, כגון ניכויים, נקודות זיכוי, החזרי מס ותכנוני מס שמיועדים לאזרחים ולעסקים.

1. נקודות זיכוי

נקודות זיכוי הן הטבה אשר מפחיתה את סכום המס שעל הנישום לשלם. כל נקודת זיכוי שווה לסכום קבוע (נכון לשנת 2025, מדובר בכ- 218 ש"ח לחודש). כלומר, עבור כל נקודת זיכוי שהנישום זכאי לה, הוא יקבל הפחתה של סכום זה ממס ההכנסה שהוא נדרש לשלם.

הזכאים לנקודות זיכוי:

  • שכירים: כל שכיר זכאי לנקודות זיכוי כתושב ישראל, אך ניתן להגדיל את מספר הנקודות אם מדובר במצב אישי מיוחד.
  • זוגות נשואים: במקרים של זוגות נשואים, כל אחד מהם זכאי לנקודות זיכוי שונות בהתאם למעמדו המשפחתי.
  • הורים לילדים: עבור כל ילד מתחת לגיל 18, יש זכאות לנקודת זיכוי נוספת.
  • פנסיונרים וקשישים: קשישים (מגיל 67 ומעלה) זכאים לנקודת זיכוי נוספת.
  • עולים חדשים זכאים לנקודות זיכוי נוספות בשנים הראשונות אחרי העלייה.
  • ילד המוגדר כנטול יכולת ובעל ליקויי למידה
  • אדם המשלם דמי מזונות עבור ילדיו הנמצאים בחזקת בן הזוג השני

2. ניכוי הוצאות עריכת דוח שנתי

הוצאות עריכת דוח שנתי על ידי רואה חשבון הינן הוצאה מוכרת לצרכי מס הכנסה

3. הטבות במס עבור תרומות
אזרח ישראלי יכול לקבל ניכוי מס עבור תרומות לעמותות וארגונים שמוכרים על ידי רשות המסים. הניכוי מתבצע על תרומות שעולות על 180 ש"ח בשנה (נכון לשנת 2025), והסכום הניתן לזיכוי הוא 35% מהתרומה ששולם עליה מס.

היתרונות של הטבת התרומות:

  • ניתן לקבל החזר חלקי מהתרומות (במידה וקיימים למוסד המקבל את התרומה אישור לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.
  • יש צורך בתיעוד תרומות שהתקבלו, כגון קבלות המפרטות את סכום התרומה.

4. הטבות מס לשכירים עבור הפקדות לפנסיה

המדינה מעודדת את אזרחי ישראל לחסוך לפנסיה על ידי מתן הטבות מס משמעותיות. קיימות מספר תוכניות לחיסכון פנסיוני, כולל קופות גמל, קרנות פנסיה וביטוחי חיים.
הטבות במס עבור הפקדות לפנסיה:

  • הפקדות לקרן פנסיה מקנות ניכוי מההכנסה החייבת במס. הסכום המרבי שניתן להפקיד במסגרת זו ולהפחיתו מההכנסה החייבת משתנה בהתאם למסגרת הפנסיונית (קרן פנסיה, ביטוח מנהלים, קופת גמל).
  • הפקדות לקרן השתלמות: תקרת ההפקדה המוטבת לקרן השתלמות בשנת 2025 עומדת על 15,712 ש"ח לשכירים, 13,202 ש"ח לעצמאים לצורך הטבות מס, ו-20,520 ש"ח לעצמאי ולקבלת פטור ממס רווח הון.
  • חיסכון לפנסיה באמצעות קופת גמל: הפקדות לקופות גמל וקרנות פנסיה ניתנות כהוצאה מוכרת ואינן חייבות במס הכנסה בשלב ההפקדה, אך המס ישולם בעת משיכת הכספים בגיל הפרישה.

5. הטבות מס עבור לימודים

אזרח ישראלי שממשיך ללמוד במוסדות אקדמיים או מכוני לימוד שמוכרים על ידי המדינה יכול לקבל החזר מס עבור הוצאות לימודים. במסגרת זו, ניכוי יינתן על הוצאות שכר לימוד ועל קורסים שמטרתן לפתח כישורים מקצועיים.
ההטבות כוללות:

  • ניכוי של חלק משכר הלימוד עבור לימודים אקדמיים.
  • החזרי מס לעובדים שלומדים בתחומים שמוכרים כהשתלמות מקצועית על ידי המדינה.

6. החזרי מס לשכירים

שכירים יכולים להגיש דוח שנתי למס הכנסה במטרה לקבל החזרי מס במקרים שבהם שולם מהם מס מעבר לנדרש. החזרי המס יכולים להינתן במקרים של:

  • שינוי מצב משפחתי (הכנסת ילדים, גרושים, שינויים במעמד הזוגי).
  • תיאום מס בין מקומות עבודה (כאשר ישנם מקומות עבודה נוספים מעבר למעסיק העיקרי).
  • תרומות, הפקדות לפנסיה, מעבר מגורים באישור המזכה בהטבות מס ועוד.

7. הטבות עבור עולים חדשים

המדינה מעניקה הטבות מס לעולים חדשים, כולל פטור ממס על הכנסות מחו"ל לשנים הראשונות לאחר העלייה. הטבות אלו מתמקדות בעיקר בהכנסות שנוצרו לפני העלייה, ומיועדות לעודד עלייה ולהקל על ההתאקלמות הכלכלית של העולים.

חובת הגשת דוח שנתי לשכיר ועצמאי

השכיר הוא אדם שעובד במסגרת יחסי עבודה אצל מעסיק ומקבל שכר בתמורה לעבודתו. בשונה מעצמאי, השכיר לא נדרש להגיש דוח שנתי למס הכנסה באופן אוטומטי. זאת משום שהמעסיק נושא באחריות לניכוי המס במקור מהשכר, והוא מעביר את הסכום שנוכה ישירות לרשות המסים.
סעיף 131 לפקודת מס הכנסה קובע את התנאים להגשת דוח שנתי על ידי שכיר

לפי הסעיף, שכיר חייב להגיש דוח שנתי במס הכנסה במקרים הבאים:

1. כשהכנסתו אינה מנוכה במקור:
אם השכיר לא הגיש "תיאום מס" למעסיק או אם יש לו הכנסות נוספות ממקור אחר (כגון הכנסה מעסק, הכנסה משכר דירה, או כל הכנסה נוספת מעבר לשכר מעבודה), ייתכן שהוא יצטרך להגיש דוח שנתי למס הכנסה על מנת לחשב את המס הכולל שהוא חייב בו.

2. הכנסות נוספות:
אם השכיר מקבל הכנסות נוספות שלא מנוכה מס במקור (למשל, שכר דירה, רווחי הון, או הכנסות מעסק עצמאי), הוא חייב לדווח עליהם בדוח השנתי.

עם זאת, ישנם מקרים בהם יהא כדאי לשכיר להגיש דוח למס הכנסה:

  • אם השכיר עובד ביותר ממקום עבודה אחד: כאשר יש לשכיר יותר ממעסיק אחד, ניכוי המסים מהמעסיקים לא תמיד יהיה מלא. במקרים כאלה, יש לבחון האם מגיע החזר מס כתוצאה מהחלפת מקום העבודה במהלך השנה ולהגיש דוח שנתי למס הכנסה לצורך חישוב המס הנכון.
  • הכנסות נוספות: אם לשכיר יש הכנסות נוספות מעבר לשכר, כגון הכנסות משכירות, פנסיה, קרן השתלמות או כל מקור הכנסה אחר, יש להגיש דוח למס הכנסה.
  • החזרי מס: במקרים בהם השכיר סבור כי נוכה ממנו מס מעבר לנדרש, הוא יכול להגיש דוח למס הכנסה עד 6 שנות מס אחורה כדי לבקש החזר על יתרת המס ששולם.

חובת הגשת דוח לעצמאי

העצמאי, בניגוד לשכיר, נדרש להגיש דוח למס הכנסה באופן שנתי. העצמאי הוא בעל עסק או עוסק פטור/עוסק מורשה שמפיק הכנסות ממקורות עצמאיים ואחראי לניהול מערך המסים של עצמו, כולל ניכוי מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ במידת הצורך.
החובה להגיש דוח שנתי קיימת גם עבור עצמאים העובדים במסגרת עוסק פטור, אולם בנסיבות של עוסק פטור ייתכנו דרישות מקלות בנוגע להיקף ההכנסות והדיווח. עבור עוסק מורשה, ישנה חובה לדווח על כלל ההכנסות וההוצאות, על מנת לחשב את ההכנסה החייבת במס.

לוח זמנים להגשת דוח

  • לשכיר: על השכיר להגיש את הדוח עד ה-30 באפריל של השנה העוקבת לשנה בה התקבלו ההכנסות.
  • לעצמאי: על העצמאי להגיש את הדוח עד ה-30 ביוני של השנה העוקבת לשנה בה התקבלו ההכנסות.
  • הערה: במידה והנישום מיוצג על ידי רואה חשבון קיימים אורכות להגשת הדוחות וניתן גם להגיש בקשה לקבלת אורכות נוספות באמצעות רואה החשבון.

מהו תוכן הדוח?

הדוח למס הכנסה כולל פרטים על ההכנסות וההוצאות של הנישום בשנה החולפת. עבור שכירים, הדוח יתמקד בהכנסותיהם מעבודה, ואם יש הכנסות נוספות, תפורטנה גם כן. עבור עצמאים, הדוח יכלול את כל ההכנסות וההוצאות הקשורות לעסק, ויש לצרף אליו אסמכתאות כגון קבלות, חשבוניות ודו"חות רווח והפסד של העסק.

סנקציות על אי הגשת דוח

אי הגשת דוח למס הכנסה בזמן עשוי להוביל לקנסות, ריבית, ואף לפתיחת הליך פלילי במקרים חמורים. רשות המסים נוהגת לנקוט בגישה נמרצת כלפי מי שאינו מגיש את הדוח במועד או מגיש דוח כוזב. לכן, יש להקפיד להגיש את הדוח במועד ולהימנע מהסיכונים הנלווים.

השלכות של הגשת דוח מאוחר

הגשת דוח מאוחרת עשויה להוביל לתשלום קנסות על הגשה מאוחרת, בנוסף על תשלום המס עצמו. כמו כן, הגשת דוח מאוחרת עשויה להביא להשלכות על החזרי המס או להארכת זמן טיפול בהחזר המס, במידה ויש כזה.

8. החזרי מס ותיאום מס

שכיר, או עצמאי שזכאי להחזר מס, יכול להגיש דוח למס הכנסה במטרה לקבל החזר על סכום המס ששולם מעל הנדרש. במקרים של שכירים העובדים ביותר ממקום עבודה אחד או בעלי הכנסות נוספות, דוח זה עשוי להבטיח חישוב מס מדויק ומגיעים להם החזרים.

9. הטבות והפחתת מס

הגשת דוח למס הכנסה עשויה לא רק להיות קשורה לחובת תשלום מס, אלא גם לכלול אפשרות להחזרי מס או להפחתת סכום המס החייב. לעיתים קרובות, ישנם ניכויים והטבות מס שניתן לנצל – לדוגמה, הוצאות הקשורות לעסק (בעצמאים), הוצאות רפואיות או תרומות לארגונים מוכרים.

סיכום
הגשת דוח למס הכנסה היא חובה רלוונטית הן לשכירים והן לעצמאיים, אך החובות של כל אחד מהם משתנות. שכירים לא תמיד נדרשים להגיש דוח, אך עשויים להיות מקרים בהם יידרשו להגיש אותו לצורך חישוב המס או בקשה להחזר. מצד שני, עצמאים חייבים להגיש דוח שנתי ולהתחשב בהכנסות והוצאות העסק שלהם. הגשת דוח בזמן חיונית למניעת קנסות ובעיות מול רשות המסים, ואף עשויה להניב החזרי מס או הפחתת סכום המס החייב.
רו"ח יהודה לביא בעל ניסיון של מעל ל- 20 שנה בתחום "היחיד" ומיצוי זכויותיו: זכויות פרישה, החזרי מס, דוחות מס, ניכויי מס, ליווי היחיד מול קופות הגמל וחברות הביטוח, מיצוי זכויות של פטור, הגשת בקשות לקצבאות לביטוח לאומי ועוד.
בבסיס תפיסתו של רו"ח יהודה לביא קיימת המעורבות וההבנה שלכל אדם או עסק הצרכים הייחודים שלו, כך שתהליכי העבודה והייעוץ נתפרים לכל לקוח וחברה באופן אישי.
צרו קשר עוד היום עם רו"ח יהודה לביא בטלפון – 055-5032459 ותזכו בשירות המקצועי והמסור ביותר.

צרו קשר

דילוג לתוכן